Energie

Energie is een belangrijk aspect bij een datacenter. Alles is afhankelijk van een betrouwbare levering van energie. Natuurlijk is er net als bij andere datacenters voor gekozen om dit middels een deugdelijke N+1 oplossing uit te voeren.

Groene stroom

Natuurlijk worden ook de kWh’s groen ingekocht. De energie wordt dus opgewekt middels een combinatie van wind, water, zon en biomassa. Maar alleen elektriciteit groen inkopen is natuurlijk niet voldoende.

 

UPS

Er is ook uitgebreid gekeken naar de prestaties van de gekozen apparatuur die een cruciale rol spelen in de energie keten. De UPS’en zijn bijvoorbeeld van de nieuwste generatie. Hierdoor is de efficiëntie enorm hoog, waardoor het groene concept van het datacenter gewaarborgd blijft. Deze efficiëntie wordt al behaald bij een belasting van nog geen 50%. Veel oudere UPS’en zijn pas efficiënt bij veel hogere belastingen, echter kan er dan geen redundancy geboden worden.

 

Noodstroom aggregaat

Eén aspect in de keten van een datacenter is helaas minder makkelijk groen uit te voeren. Voor de hoogste betrouwbaarheid moet een datacenter beschikken over een noodstroom aggregaat. Deze draaien op diesel en zijn daarom een verstorende factor in het groene concept van ColoCenter. Toch mag deze machine niet ontbreken om 100% bedrijfszekerheid te kunnen garanderen. Wel is gekozen voor een splinternieuwe 630kVA TAD1642GE Volvo motor met een Stamford generator. Deze machine maakt gebruik van de modernste technieken beschikbaar voor diesel motoren om efficiëntie en bedrijfszekerheid te garanderen. ColoCenter onderzoekt nog de mogelijkheden van biodiesel om dit aspect toch ook zo groen mogelijk uit te voeren.

Groene appratuur

Graag adviseren wij u in de apparatuur welke u kunt gebruiken om aan uw kant ook een zo groen mogelijke oplossing te realiseren. De meeste fabrikanten van servers leveren al hele energie zuinige oplossingen zonder dat de prestaties hieronder lijden. Hiervoor kiezen kan erg voordelig zijn. Tenslotte bespaart u dan direct op de verbruikskosten van de machines en hoeft u minder energie af te rekenen.