FAQ

Hieronder treft u een aantal veel gestelde vragen aan. Deze selectie kan continue worden uitgebreid. Heeft u echter toch een vraag die hier niet vermeld staat, neem dan gerust contact met ons op.

Datacenter specifiek

Welke verkeer pakketten zijn beschikbaar?

De kwart racks krijgen standaard de beschikking over 10Mbit verkeer op basis van average metingen. Bij de halve racks is dit 20Mbit en de hele kasten zijn inclusief 50Mbit internetverkeer. Meer is uiteraard mogelijk, denk in pakketten van 100Mbit tot 10Gbit. Bij dergelijke grotere afnames wordt het echter altijd maatwerk en kunt u een offerte aanvragen of nodigen wij u graag uit voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Average vs 95percentile

Vaak wordt met 95percentile gewerkt. Deze methode van meten is vaak in het nadeel van de klant. In deze tijd vinden wij dat niet meer van toepassing. Daarom meten wij verkeer op basis van “average” gebruik bij de pakketten tot 100Mbit. Dit is een eerlijke methode van meten. Uw daadwerkelijke gemiddelde wordt berekend. Indien u te vaak uitschieters heeft werkt dat niet direct erg nadelig uit voor u.

Boven de 100Mbit zullen wij wel met de 95percentile methode moeten werken. Dit ook omdat er dan bewust veel data wordt verbruikt, en incidenten minder voor zullen komen, en ook een kleinere impact zullen hebben op de 95percentile berekening.

UTP of fiber

Veel klanten vragen of ze een fiber aansluiting in het rack krijgen. Uiteraard kan dit, echter is dit voor de meeste klanten niet nodig. Zolang het verbruik onder de 1Gbit blijft is UTP net zo goed/betrouwbaar als fiber. Indien u meer verbruik heeft kan worden overgeschakeld op een 10Gbit aansluiting. Uiteraard is dan glasvezel de beste oplossing.

Hoe wordt energie berekend?

Elke kast is voorzien van een eigen groep met een eigen energie meter. Deze energiemeter geeft naast de actuele ampére’s ook het verbruik weer in kWh. Dit is een eenheid die u bij uw eigen huisaansluiting ook gewend bent. Energieverbruik wordt afgerekend op basis van deze kWh’s. U betaald dus nooit teveel, maar precies voor wat u verbruikt heeft.

U hoeft dus geen reservering te maken voor ampère’s die u nodig denkt te hebben, en u wordt dus ook niet geconfronteerd met boetes achteraf indien u over deze reservering heen gaat.

Aantal power feeds

Standaard heeft elke kast de beschikking over 1 feed van 4, 8 of 16 ampère(kwart/half/heel). Indien u meer feeds wenst is dit optioneel mogelijk. U heeft de keus uit een extra feed achter de UPS of een Short-Break feed. Deze laatste zit niet achter de ups en is dus niet beschermd tegen stroomuitval voor korte termijn. Als de generator inkomt zal deze groep wel weer spanning ontvangen.

Welke ruimte is beschikbaar

Er zijn verschillende configuraties waar u gebruik van kunt maken. De kleinste kast is een private kwart rack. Hierin heeft u de beschikking over 10HE in een eigen afgesloten kast. Een stap groter is het halve private rack. Deze ruimte beschikt over 22 hoogte eenheden. Daarboven zijn er nog de standaard volledige racks. Deze racks zijn bij ons ter grote van 46HE.

Hoeveel IP adressen krijg ik bij een pakket?

IP adressen worden volgens de criteria van RIPE uitgegeven. U dient uw gebruik dus te verantwoorden. Indien uw gebruik legitiem is hanteren wij geen limiet. Standaard zijn respectievelijk 8, 16 of 32 IP adressen bijgesloten bij een 1/4, 1/2 of heel rack.

Toegang

Als klant heeft u 24/7 toegang tot uw apparatuur. Met een eigen toegangspas/code combinatie blijft de veiligheid gegarandeerd.

Levertijd

Normaliter hebben wij van alle productsoorten altijd enkele kasten in voorraad. Oplevering kan dus meestal per omgaande. Avond- of weekenduren werken wij graag aan mee indien dit noodzakelijk is.

 

Straalverbinding specifiek

Levertijd

Een zender is snel te plaatsen, dit is een voordeel van dit product. Indien noodzakelijk kan een verbinding binnen een dag actief zijn. Een stuk sneller vergeleken met glasvezel(meerdere weken) en ADSL(enkele dagen tot weken)

Snelheid

Gehaalde snelheden fluctueren enigzins per situatie. 50Mbit wordt over het algemeen gehaald, echter zien wij ook pieken naar de 80-90Mbit toe. Synchroon, dus zowel upload als download. En vooral in die upload zit het voordeel ten opzichte van ADSL bijvoorbeeld. Een bestand verzenden via mail of wetransfer gaat zo vele malen sneller.

Vast IP adres

Elke verbinding krijgt een eigen vast IP adres. Dit is vooral handig indien bijvoorbeeld een eigen mailserver wordt gebruikt. Die is afhankelijk van een vast IP adres.